GTS loni zvýšila provozní zisk o devět procent na 99 milionů eur

21.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. února (ČTK) - Skupina GTS Central Europe (GTS) v loňském roce zvýšila hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o devět procent na 99 milionů eur (asi 2,5 miliardy korun), představoval tak 25procentní marži. Tržby skupiny meziročně vzrostly o více než dvě procenta na 396 milionů eur. Telekomunikační firma dnes neauditované hospodářské výsledky oznámila v tiskové zprávě.

GTS loni zaznamenala meziroční zlepšení tržeb, hrubé marže, EBITDA a volného peněžního toku. Vyšší zisk podle firmy odráží postupný přesun zákazníků k řešením s vyšší marží. Na růstu marže se také odrazilo otevření nového datového centra na Slovensku a neustálé rozšiřování přístupových sítí.

"Kromě akvizice datového centra v České republice jsme výrazně investovali také do rozšíření kapacity a pokrytí naší sítě - v průměru GTS rozšířila pokrytí o více než 100 budov měsíčně," dodal generální ředitel skupiny GTS Danny Bottoms.

GTS v loňském roce představila nové služby pro zákazníky. GTS Media Line nabízí novou službu pro přenos široké řady formátů, která zároveň odpovídá všem specifickým požadavkům současného mediálního průmyslu. Cloudové řešení GTS Virtual Server, jež je založené na modelu infrastruktura jako služba, umožňuje firemním zákazníkům vybírat a přesouvat výpočetní zdroje podle toho, kdy a kde jsou právě potřeba.

Skupina GTS Central Europe je poskytovatelem integrovaných telekomunikačních řešení v zemích střední a východní Evropy. Sídlí v Nizozemsku. Vlastní a provozuje rozsáhlou optickou síť a datová centra v ČR, Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK