Hodnota investic přes CzechInvest v Pardubickém kraji loni klesla

21.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Pardubice 21. února (ČTK) - Hodnota investic zprostředkovaných vládní agenturou CzechInvest v Pardubickém kraji loni meziročně klesla o víc než polovinu na necelých 563 milionů korun; v roce 2010 to bylo přes 1,3 miliardy korun. Firmy loni investovaly do šesti projektů, o rok dřív jich bylo deset. Práci by díky loňským investicím mělo najít téměř osm stovek lidí. ČTK o tom dnes informovala mluvčí CzechInvestu Štěpánka Filipová.

V počtu investičních projektů se Pardubický kraj umístil jako jedenáctý z 14 krajů. Podle počtu nových pracovních míst ale patří k nejúspěšnějším v Česku. Většina investorů, kteří do regionu přišli, si nepřeje zveřejňovat informace o svých projektech, výši jejich investic, ani počtu lidí, které se chystají zaměstnávat.

V regionu má spustit svůj projekt firma Medicton Group, která podniká v oboru informačních technologií a vývoje softwaru. Zatím ale nezveřejnila žádné bližší informace, podobně jako firma KOH-I-NOOR PONAS, ECOS Choceň nebo Výzkumný ústav organických syntéz.

"Jsou případy, kdy investor zatím nesouhlasí s oznámením všech detailů svého projektu, s ohledem na konkurenci, burzu a podobně. Tyto informace se stávají veřejnými až v okamžiku, kdy je investorovi udělena veřejná podpora," uvedla Filipová.

V celém Česku loni CzechInvest ve srovnání s rokem 2010 zdvojnásobil objem zprostředkovaných investic na 33,7 miliardy korun; vzniknout by mělo 12.500 nových pracovních míst.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK