Koruna dopoledne oslabila na 24,96 Kč/EUR a 18,87 Kč/USD

22.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne oslabovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 k euru proti úterku ztratila sedm haléřů na 24,96 Kč/EUR a proti dolaru si pohoršila o desetník na 18,87 Kč/USD. Zároveň oslabilo euro vůči dolaru. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

 

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka má koruna stejně jako měny v regionu tendenci ztrácet. Její reakce je i tentokrát velmi tlumená, když domácí data žádné překvapení nepřinesla. Český statistický úřad oznámil, že ceny průmyslových výrobců v lednu zpomalily meziroční růst na 4,1 procenta po prosincovém zvýšení o 4,6 procenta.

Martin Prokop z Next Finance míní, že v horizontu několika dnů bude kurz koruny k euru stagnovat. V dubnu se opět zvýší neochota riskovat. V Řecku budou volby, které mohou vše změnit. To během dubna podle něj opět potlačí korunu zpět k hodnotě 25,50 Kč/EUR.

Euro se kolem 10:30 obchodovalo na 1,3226 USD/EUR. "Aktuálně na kurz negativně zapůsobil horší index nákupních manažerů v eurozóně, který se zlepšil méně, než se čekalo," poznamenal Vlk. Dodal, že takový výsledek naznačil už dříve ráno německý index, který klesl a nachází se těsně nad hranicí 50 bodů.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK