Koruna dopoledne korigovala středeční ztráty k euru i dolaru

23.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. února (ČTK) - Koruna dopoledne korigovala výrazné středeční ztráty a posilovala k oběma hlavním světový měnám, výrazněji k dolaru. Kolem 10:45 k dolaru proti středě zpevnila o 23 haléřů na 18,78 Kč/USD a vůči euru si polepšila o 13 haléřů na 25,05 Kč/EUR. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka dnešní ráno přineslo obrat středečního negativního vývoje. Koruna zmenšovala ztráty a obchodovala se k euru na 25,05 Kč/EUR.

Stejně tak posilují maďarský forint a polský zlotý. V Polsku ráno vyšly maloobchodní tržby, které vykázaly svižný růst za leden a překonaly odhady. "Hlavním zdrojem růstu pro region je však pohyb na eurodolaru a také rostoucí akciové trhy," míní Vlk.

Euro se kolem 10:45 zpevnilo na 1,3335 USD/EUR. Během dopoledne přišel růstový impulz v podobě německého indexu podnikatelského klimatu Ifo, který v únoru stoupl více, než se čekalo, poznamenal analytik.

Martin Prokop z Next Finance připomněl, že koruna ve středu oslabila o necelých 30 haléřů. V pozadí výkyvu podle něj stálo zveřejnění souhrnného indexu PMI pro eurozónu, který vykázal nečekaný pokles. K tomu se přidala i vlna spekulací na oslabení koruny, které přicházela z Londýna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK