Americké akcie mírně stouply díky zprávě o trhu práce

23.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. února (ČTK) - Americké akcie dopoledne mírně posílily, protože údaje o trhu práce naznačily oživování ekonomiky Spojených států. Největší světový výrobce počítačů Hewlett-Packard však výrazně oslabil kvůli neuspokojivým čtvrtletním výsledkům.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) se nejsledovanější Dow Jonesův index zvýšil o 0,4 procenta na zhruba 12.987 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl asi o čtvrt procenta na 1361 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite posílil o 0,6 procenta na 2952 bodů.

Americké ministerstvo práce dnes oznámilo, že počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti v USA zůstal minulý týden beze změny na 351.000, tedy na nejnižší úrovni za čtyři roky. Údaje podle agentury Reuters naznačují, že americký trh práce se uzdravuje.

Akcie společnosti Hewlett-Packard nicméně oslabily o téměř pět procent. Firma ve středu ohlásila prudký pokles čtvrtletního zisku a varovala, že dosažení obratu v nepříznivém vývoji jejích podnikatelských aktivit bude trvat několik let.

pmh jw

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK