PF České pojišťovny klesl loni zisk o 240 milionů na 911 mil. Kč

01.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. března (ČTK) - Penzijnímu fondu České pojišťovny (PFČP), který je s 1,2 milionu účastníků a čtvrtinovým podílem na trhu největším fondem v Česku, klesl v loňském roce zisk meziročně o 240 milionů na 911 milionů Kč. Fond o tom dnes informoval ČTK. Penzijní fondy v roce 2011 vydělaly celkem 4,55 miliardy Kč, což bylo o 27 milionů méně než o rok dříve.

"Loňský rok byl pro finanční trhy charakteristický nejistotou a turbulencemi," uvedl generální ředitel a předseda představenstva PFČP Tomáš Matoušek. Zisk PFČP byl mezi všemi fondy nejvyšší. Počet klientů fondu vzrostl loni o dvě procenta. Aktiva společnosti vzrostla na konci loňského roku na téměř 60 miliard Kč, což představuje meziroční nárůst o sedm procent.

PFČP je součástí Generali PPF Holdingu, který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva 15 miliard eur (zhruba 374 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby více než 13 milionům klientů. Generali PPF Holding je společný podnik Assicurazioni Generali (51 procent) a PPF Group (49 procent).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK