Letecká společnost Job Air - CCA opět čelí insolvenčnímu řízení

01.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 1. března (ČTK) - Letecká společnost Job Air - Central Connect Airlines (CCA), která sídlí na Letišti Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově, opět čelí insolvenčnímu řízení. Návrh spojený s návrhem na prohlášení konkurzu podala švédská společnost Siemens Financial Services. Insolvenční řízení dnes zahájil Krajský soud v Ostravě, vyplývá z informací na internetových stránkách www.justice.cz. Soud vyzval věřitele dlužníka, aby přihlásili své pohledávky.

Ostravský soud už letos obdržel jeden insolvenční návrh týkající se firmy Job Air - CCA. Podali jej v lednu zaměstnanci, kterým společnost dlužila mzdy. Firma však závazky uhradila, a tak věřitelé návrh stáhli.

Insolvenční řízení s touto společností řešil Krajský soud v Ostravě i loni. Návrh tehdy podala britská firma Avia Special Limited, které Job Air údajně dlužila za nákup dvou leteckých motorů a jedné vrtule. Zhruba po týdnu však soud řízení rovněž zastavil, protože dlužník uhradil část svého závazku a navrhl splátkový kalendář.

Společnost Job Air - CCA, za kterou stojí podnikatel Daneš Zátorský, provozovala šest let pravidelnou leteckou přepravu mezi Ostravou a Vídní. Letos v únoru však zadlužená firma provoz na této lince přerušila. Už v zimě přestala létat z Prahy do Poznaně.

Letiště patří Moravskoslezskému kraji. Hejtmanův náměstek Miroslav Novák v únoru řekl, že Job Air - CCA dluží letišti na letištních poplatcích a dalších službách spojených s provozováním letadel přes 20 milionů korun. Má uzavřeny splátkové kalendáře.

Podle svých internetových stránek společnost provozuje letadla typu SAAB 340 v pasažérské i nákladní verzi.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK