Návštěvnost webů v lednu stagnovala na 8,05 milionu lidí

02.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. března (ČTK) - Počet všech návštěvníků tuzemských internetových serverů v lednu stagnoval na 8,05 milionu lidí. Počet Čechů stoupl téměř o procento na 6,21 milionu lidí. Vyplývá to ze statistiky NetMonitor společnosti Mediaresearch.

Celkový počet zhlédnutých stránek všemi návštěvníky se v lednu proti prosinci zvýšil o 13 procent 9,088 miliardy. Uživatelé v průměru na internetu strávili 23 hodin a 51 minut měsíčně, což představuje nárůst o dvě hodiny a 46 minut.

V lednu vedl Seznam.cz s celkovou měsíční návštěvností 5,66 milionu lidí, následují Novinky se 4,05 milionu a iDnes s 3,96 milionu. Seznam dominoval i v počtu zhlédnutých stránek. Druhý skončil iDnes a třetí Centrum.cz. Nejvíce času lidé strávili na Seznamu, druhá příčka patří hernímu serveru geewa.com a třetí online radiu Impuls.cz.

Lidé nejvíce navštěvovali hlavní stránky rozcestníků, dále komunikační služby, databáze a katalogy, zpravodajství a elektronické obchody.

Největším provozovatelem byl Seznam s 6,29 milionu návštěvníků, následují skupina Mafra s 4,07 milionu a Impression Media s 3,74 milionu uživatelů. Velikost internetové populace se meziročně zvýšila ze šesti milionů na 6,36 milionu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK