Čistý zisk Allianz loni klesl o procento na 1,07 miliardy Kč

02.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. března (ČTK) - Čistý zisk Allianz pojišťovny v roce 2011 klesl o jedno procento na 1,07 miliardy korun. Pojišťovna vybrala loni na pojistném přes 11 miliard korun, což je o 4,1 procenta více než v roce 2010. Allianz o tom dnes informovala ČTK. Všechny tuzemské pojišťovny vybraly v roce 2011 na pojistném 116,3 miliardy korun, což je v meziročním srovnání pokles o 0,3 procenta.

 

V neživotním pojištění předepsané pojistné Allianz narostlo o 3,9 procenta na 7,3 miliardy korun, v životním pojištění se zvýšilo o 3,2 procenta na 3,7 miliardy korun. "Loňský rok pro nás byl jedním z nejúspěšnějších roků v novodobé historii, protože jsme ve všech segmentech rostli rychleji než trh," uvedl předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad.

V běžně placeném životním pojištění byl průměrný růst trhu 2,2 procenta, zatímco Allianz zaznamenala zvýšení o 4,7 procenta. Pojištění motorových vozidel v rámci celého trhu vykázalo meziroční pokles 6,3 procenta, Allianz v něm předepsané pojistné zvýšila o čtyři procenta. Největší růst měla v havarijním pojištění o 6,5 procenta, cestovním a majetkovém pojištění.

Vlastní kapitál Allianz pojišťovny koncem roku vystoupal na 5,03 miliardy korun. Bilanční suma ke stejnému datu představovala 26,6 miliardy korun a výše technických rezerv se zvýšila na 19,6 miliardy korun.

Allianz pojišťovna je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK