Kožešnická společnost Kara Trutnov kupuje síť 13 prodejen Galex

05.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Trutnov 5. března (ČTK) - Kožešnická společnost Kara Trutnov kupuje síť 13 prodejen Galex s koženou galanterií, obuví a cestovními zavazadly. Kara by měla kupní smlouvu podepsat a obchodní síť převzít do konce dubna. ČTK to dnes sdělil předseda představenstva trutnovské firmy Zdeněk Rinth, cenu transakce neuvedl. Kara nyní provozuje 48 vlastních prodejen.

Kara se stane novým vlastníkem akciové společnosti GALEX obchodní, která obchody Galex provozuje, prodávajícím je akciová společnost GALEX. Předpokládaná transakce nebude podléhat souhlasu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, uvedl Rinth. Kara ji financuje z vlastních zdrojů, dodal.

"Cílem společnosti Kara Trutnov je posílit počet maloobchodních jednotek Galex v České republice, a využít tak potenciálu této značky," uvedl Rinth. "Spojením vznikne jedna z nejsilnějších ryze českých privátně vlastněných firem na českém maloobchodním trhu v oblasti odívání," dodali spoluvlastníci prodávající společnosti Galex Petr Dočkal a Martin Žižka.

Historie značky Galex začíná rokem 1964, kdy vznikly první maloobchodní prodejny s koženou galanterií. Současné roční tržby přesahují 100 milionů korun.

Kara Trutnov patří k předním firmám středoevropského trhu s koženými a kožešinovými oděvy. Provozuje 34 maloobchodní prodejen v ČR a 14 na Slovensku s kožichy a koženými oděvy a doplňky. Roční konsolidované tržby firmy se zhruba 200 zaměstnanci přesahují 350 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK