Pojišťovací části ING klesl loni zisk o 15 pct na 1,18 mld. Kč

07.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. března (ČTK) - Pojišťovací části společnosti ING ČR, tedy životní pojišťovně a penzijnímu fondu, klesl v roce 2011 podle mezinárodních účetních standardů čistý zisk meziročně o 15 procent na 1,18 miliardy Kč. Aktiva v jejich správě stoupla o jedno procento na 61,3 miliardy Kč. ING o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

Pokles zisku zdůvodnila ING především poklesem pojistně-technických marží firmy ve prospěch klienta, jednorázovými náklady na změnu procesů a systému společnosti v souvislosti s očekávaným zavedením kapitálových požadavků Solvency 2 a dodatečnými náklady na oddělení pojišťovací a bankovní části ING.

ING Životní pojišťovna loni vybrala na pojistném 5,5 miliardy Kč, což bylo stejně jako v roce 2010. Aktiva ve správě klesla o dvě procenta na 34,9 miliardy korun. Počet uzavřených smluv se snížil o procento na 394.000. Čistý zisk klesl o 27 procent na 631 milionů Kč.

Objem aktiv ve správě ING Penzijního fondu stoupl o šest procent na 26,4 miliardy Kč. Čistý zisk fondu vzrostl o pět procent na 547 milionů Kč. Přes pokles počtu klientů o pět procent zůstává ING Penzijní fond se 405.000 klientů stále v šestce největších fondů na českém trhu.

ING je globální finanční instituce nizozemského původu. Nabízí služby v bankovnictví, pojišťovnictví a správě aktiv ve více než 40 zemích. Z hlediska tržeb patří mezi největší finanční instituce na světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK