Michelinskou hvězdu získaly pražské Alcron a Degustation Boheme

14.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Pražské restaurace Alcron v hotelu Radisson a Degustation Boheme Bourgeoise získaly jednu hvězdičku v letošním vydání gastronomického průvodce Michelin. Poprvé v historii tak získali toto prestižní ocenění dva čeští šéfkuchaři v českých restauracích: Roman Paulus z restaurace Alcron a Oldřich Sahajdák z Degustation Boheme Bourgeoise. ČTK o tom informoval mluvčí české odbočky Michelinu Daniel Cahel.

 

Průvodce Michelin Main Cities of Europe 2012 zahrnuje 3600 zařízení, z nichž je 2100 restaurací a 1500 hotelů ve 44 městech dvaceti evropských zemí. Z českých restaurací se v něm dále objevily ty, které získaly ocenění Bib Gourmand znamenající "dobré jídlo za přijatelné ceny". Z loňského roku toto ocenění obhájily restaurace SaSaZu, Le Terroir, Aromi a Divinis a nově ho obdržely restaurace Sansho a Monastery.

Nejvyšší ocenění v minulosti v Česku získal třikrát italský šéfkuchař Andrea Accordi, který pracoval v restauraci Allegro hotelu Four Seasons. Loni ale odešel do Petrohradu.

Průvodce Michelin Main Cities of Europe 2012 vychází v angličtině a zaměřuje se na obchodní klientelu a turisty navštěvující významná evropská města. Dostupný je v tištěné podobě a na webové stránce Viamichelin.com, kterou ročně navštíví více než 400 milionů lidí. K dispozici bude od čtvrtka na pultech vybraných knihkupectví za zhruba 500 korun (22,90 eura).

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK