UniCredit Leasing loni zvýšil objem nových obchodů o 19 procent

15.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. března (ČTK) - Celkový objem nových obchodů společnosti UniCredit Leasing CZ loni vzrostl o 19 procent na 10,14 miliardy korun. Uvedli to zástupci společnosti na dnešní tiskové konferenci. V předchozím období obchody jedné z největších tuzemských leasingových firem rostly zhruba polovičním tempem.

Počet nově uzavřených smluv loni vzrostl o čtyři procenta na 22.973 a celkový počet aktivních smluv se zvýšil o dvě procenta 71.753. UniCredit Leasing nabízí zhruba podobným dílem leasingové i úvěrové financování. Finanční leasing představoval 39 procent celkového objemu nových smluv a úvěry pro podnikatele 38 procent.

Tradičně nejsilnější komoditou bylo financování osobních a užitkových automobilů, které tvořily s 5,2 miliardy Kč více než polovinu celkového objemu financování. Následuje financování fotovoltaických zařízení s více než pětinovým podílem a financování strojů a zařízení s 18 procenty.

Firma, která zavádí nový vizuální styl, chce letos podle generálního ředitele Jaroslava Jaroměřského udržet ziskovost a finanční stabilitu. Růst očekává v segmentu podnikových flotil a pojišťovnictví. "V oblasti fleetového managementu letos plánujeme dvojciferný nárůst," dodal.

Členové České leasingové a finanční asociace (ČLFA), kteří mají na trhu dohromady 97 procent, loni poskytli leasing za 49,1 miliardy Kč, což je stejně jako předloni. Objem úvěrů pro podnikatele vzrostl o 11 procent na 30,4 miliardy Kč, objem poskytnutých spotřebitelských úvěrů se zvýšil o 1,5 procenta na 34,2 miliardy Kč. UniCredit Leasing měl na trhu podíl 12,6 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK