PF Stabilita připíše výnos 1,7 pct, před rokem to bylo 1,5 pct

15.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Penzijní fond ČSOB Stabilita, který je třetím největším v Česku, připíše klientům za uplynulý rok zhodnocení 1,7 procenta. Před rokem činil výnos fondu 1,5 procenta. O rozhodnutí valné hromady fondu dnes ČTK informovala ČSOB.

 

Penzijní fond Komerční banky připíše za loňský rok zhodnocení 2,04 procenta, ING PF dvě procenta, ostatní fondy o výnosech zatím nerozhodly. Penzijní fondy v roce 2011 vydělaly celkem 4,55 miliardy Kč, což bylo o 27 milionů méně než o rok dříve.

Díky fúzi s penzijním fondem Progres měl ČSOB PF Stabilita ke konci loňského roku 722.000 klientů s 28,65 miliardy Kč na účtech. "Porovnáme-li výsledek penzijního fondu s úrokovými sazbami na spořicích účtech či termínovaných vkladech, jsou hodnoty připisovaného výnosu konkurenceschopné, navíc nejsou zatěžovány poplatky a ke zhodnocení je třeba připočítat i státní podporu," uvedl generální ředitel fondu Karel Svoboda.

Průměrný věk účastníků PF Stabilita činí 48 let s nejpočetnější skupinou do 40 let (38 procent) a nad 55 let (35 procent). Průměrný sjednávaný příspěvek účastníka u nových smluv za loňský rok činil 420 Kč.

Sloučení ČSOB PF Progres s fondem Stabilita, ke kterému došlo kvůli důchodové reformě, bylo do obchodního rejstříku zapsáno listopadu 2011. Fondy budou moci od roku 2013 nabízet různé investiční strategie. Existence dvou subjektů s rozdílnou investiční strategií tak ztratila smysl. ČSOB patří belgické bankovní a pojišťovací skupině KBC.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK