Americké akcie pokračují díky ekonomice v mírném růstu

15.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. března (ČTK) - Americké akciové trhy dnes zahájily mírným posílením a pokračují v růstové sérii. Širší index S&P 500 směřuje k šestému vzestupu za posledních sedm dní. Podporu dnes trh získával díky příznivým dílčím údajům z domácí ekonomiky.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času (17:00 SEČ) rostl o 0,1 procenta a pohyboval se kolem 13.210 bodů. S&P 500 posílil o 0,25 procenta na 1398 bodů. Index technologického trhu Nasdaq byl se ziskem asi 0,3 procenta na úrovni 3050 bodů.

Dnešní údaje ukázaly pokles týdenního počtu nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti zpět na nedávné čtyřleté minimum. Růst výrobních cen bez potravin a energie zůstal utlumený a příznivé byly i údaje o regionálním vývoji zpracovatelského průmyslu.

S&P po úterním nejsilnějším růstu od začátku roku ve středu přerušil sérii, v níž získal téměř čtyři procenta a od počátku roku přidává 11 procent. Trh je ale podle analytiků už dlouhým růstem vyčerpaný a S&P se podle nich nad důležitou hranici 1400 bodů zatím nedostane.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK