Na nové tablety iPad se v Austrálii o půlnoci čekaly fronty

15.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Sydney 15. března (ČTK) - V Austrálii se začaly prodávat nové počítačové tablety iPad, na které čekaly zástupy fanoušků. Na klíčový americký trh uvede společnost Apple tento svůj nový přístroj v pátek, v Česku by se měl objevit o týden později.

Australský operátor Telstra zahájil ve dvou svých obchodech prodej nových iPadů již o půlnoci tamního času. Nový přístroj si vysloužil dobré recenze a podle agentury Reuters se očekává solidní poptávka. Cena akcií společnosti Apple dnes díky optimismu investorů ohledně prodeje nových iPadů poprvé překročila hranici 600 dolarů za kus.

Apple představil nejnovější verzi tabletu iPad minulý týden. Novinka je vzhledově totožná s předchozím modelem, má ale například výkonnější procesor, větší rozlišení displeje a podporu pro rychlejší přenosy mobilních dat.

Ceny nových iPadů jsou stejné jako u předchozího modelu, ve Spojených státech začínají na 499 dolarech (asi 9350 Kč) bez daně za verzi s pamětí 16 GB a bezdrátovým připojením. Předchozí model iPad 2 zůstává v prodeji za nižší ceny. Například základní verze se bude prodávat za 399 dolarů.

Vlivní recenzenti Walt Mossberg a David Pogue uvedli, že nový iPad má dostatek technických vylepšení k tomu, aby si udržel vedoucí pozici na trhu. "Apple iPad úplně nepředělal, ale výrazně jej zlepšil, a to při stále stejné ceně," řekl Mossberg.

V pátek se nové iPady začnou prodávat kromě USA také v dalších zemích, včetně Německa, Británie a Francie. Před prodejnami v Mnichově, Londýně či Paříži se již nyní začínají tvořit fronty, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK