Eurovia CS obdržela 900 reklamací k D47, nyní je analyzuje

18.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. března (ČTK) - Stavební skupina Eurovia CS obdržela od Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) seznam 900 reklamací k výstavbě dálnice D47. Firma nyní reklamace analyzuje a zhruba do týdne bude vědět, kolik z těchto výtek uzná za oprávněné. V diskusním pořadu Partie televize Prima family to dnes řekl generální ředitel Eurovie CS Martin Borovka.

Spor mezi stavební firmou a ŘSD se už ocitnul také před rozhodčím soudem při Hospodářské a Agrární komoře ČR. "ŘSD navrhuje opuštění rozhodčího řízení a řešení věci před soudem, což by ale bylo zhruba na pět let," uvedl šéf Eurovie CS.

ŘSD reklamuje devítikilometrový úsek mezi Bohumínem a Ostravou, kde údajně zjistilo 901 vad mimo jiné vzniklých použitím nekvalitního podkladového materiálu. ŘSD tvrdí, že škody na dálnici jsou v řádech stamilionů korun. Podle Eurovie ovšem škody dosahují 125 milionů korun. Taková částka představuje zhruba tři procenta z celkových nákladů, což je podle Borovky obvyklé riziko, se kterým se počítá. Eurovia tvrdí, že většinu údajných vad způsobilo ŘSD špatnou nebo nedostatečnou údržbou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK