Koruna dopoledne stagnovala vůči euru i dolaru

19.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 se vůči euru obchodovala na pátečních 24,52 Kč/EUR. K dolaru stála na 18,64 Kč/USD, byla tak proti pátku o dva haléře slabší, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka koruna dopoledne zůstávala stejně jako další středoevropské měny stabilní. Mírně si pohoršil pouze polský zlotý.

Trhy postrádají silnější impulzy v podobě nových zpráv. Na programu ve světě nejsou žádná zajímavá makrodata, uvedl Vlk. "Dnes by měla být v aukci stanovena výplata z řeckých úvěrových swapů CDS, velký dopad na měny ale od této události nečekáme. V regionu vyjde polská průmyslová výroba, která sice může mít vliv na zlotý, pro korunu by ale měla zůstat neutrální," míní analytik.

Podle Vladimíra Pikory z Next Finance bude dnešní obchodování s korunou klidné. V Česku ani ve světě by neměly být zveřejněny důležité statistiky. Nálada na trzích je optimistická. Akcie v Asii mírně rostou, což by mělo korunu ještě mírně posílit.

Pikora očekává, že koruna do měsíce posílí až na 24,30 Kč/EUR. "Více asi posílit nestihne, protože se se budou blížit volby v Řecku, což s sebou přinese nová rizika, která oslabí celý region. Takže zatímco v březnu koruna posílí, v dubnu oslabí," dodal.

Euro se kolem 10:15 obchodovalo na 1,3151 USD/EUR.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK