Firmě Miele technika poklesly tržby o deset pct na 3,51 mld Kč

19.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Uničov (Olomoucko) 19. března (ČTK) - Firmě Miele technika, která se zabývá výrobou praček, sušiček a myček nádobí, se snížily v uplynulém hospodářském roce tržby o deset procent na 3,51 miliardy korun. Její hospodaření skončilo čistým ziskem 86,1 milionu korun, v roce předchozím to bylo 185,9 milionu korun. ČTK informaci získala z výroční zprávy společnosti zveřejněné v Obchodním rejstříku.

Hospodářský rok firmy začal 1. července 2010 a skončil loni v závěru června. Podle jednatele společnosti Tomáše Abrahama se firmě meziročně snížily tržby v důsledku poklesu poptávky, tlaku na cenovou dostupnost výrobků a posilujícího kurzu koruny vůči euru.

"Pokles výroby, ale i pokračující optimalizace a racionalizace všech vnitřních procesů společnosti vedly ke snížení nákladů na materiál a energie o 250 milionů Kč a nákladů na služby o 23 milionů Kč. Spolu se změnou stavu opravných položek a rezerv ve výši 49 milionů Kč jde o hlavní faktory, které přispěly k udržení solidního provozního zisku," uvedl Abraham.

Společnost Miele technika je součástí nadnárodní skupiny Miele, výrobce elektrických přístrojů pro domácnost i profesionální využití. Uničovská firma vznikla v roce 2002, na konci minulého hospodářského roku zaměstnávala 516 lidí.

orv kš

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK