Koruna dopoledne rozšířila středeční ztráty k euru i dolaru

22.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. března (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne rozšířila středeční ztráty vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 k euru proti středě ztratila 16 haléřů na 24,79 Kč/EUR a vůči dolaru si pohoršila také o 16 haléřů na 18,84 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online. Pohoršilo si rovněž euro vůči dolaru.

Spolu s eurem ráno začaly rychle ztrácet také středoevropské měny a ani dnes koruna nevykazuje větší odolnost než ostatní. Žádné pro obchodování podstatné zprávy z regionu nyní nechodí, uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. "Jsou tu sice stále témata jako maďarské vyjednávání o novém úvěru, ale momentálně je hlavním faktorem odklon od rizika na hlavních trzích," dodal.

Vzhledem k silnému středečnímu oslabení koruny by podle Martina Prokopa z Next Finance bylo vhodné, aby koruna dnes alespoň část těchto ztrát umazala. Uvedl, že dnes očekává stagnaci až mírné posílení koruny.

Euro kolem 10:15 kleslo na 1,3157 USD/EUR. "Euro se snažilo vzpamatovat, ale znovu se dostává pod tlak. Negativní signál vyslal už index aktivity v čínském průmyslu, který se znovu zhoršil," podotkl Vlk.

Další špatná zpráva přišla z Německa, kde index nákupních manažerů nečekaně klesl pod hranici 50 bodů a naznačuje tak zhoršení aktivity v příštích měsících, doplnil analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK