Prodejce videoher Game Group vstoupil do insolvenčního řízení

26.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 26. března (ČTK) - Britský prodejce videoher Game Group, který působí rovněž v České republice, vstoupil do insolvenčního řízení. Jeho správcem byla jmenována firma PricewaterhouseCoopers (PwC). Informovala o tom dnes agentura Reuters. Společnost Game Group ohlásila rozhodnutí povolat insolvenčního správce již minulý týden.

Game Group v roce 2008 koupila český řetězec JRC Czech. Nyní v tuzemsku působí pod jménem Game Czech a provozuje 30 kamenných prodejen. Ředitel české pobočky Lukáš Karel minulý týden řekl serveru E15, že ukončení aktivit v Česku se neočekává.

Hlavním trhem Game Group je Británie, kde firma vlastní zhruba 600 obchodů. Celkově společnost provozuje zhruba 1270 obchodů v sedmi evropských zemích a Austrálii a zaměstnává v nich kolem 10.000 lidí, napsala agentura Reuters.

Podle PwC se společnost Game Group dostala do problémů kvůli vysokým fixním nákladům a ambiciózní mezinárodní expanzi. "Navzdory těmto problémům věříme, že v oblastech, kde firma působí, existuje prostor pro specializovaného prodejce her," uvedl podle internetového serveru BBC jeden z pracovníků PwC, kteří mají správu nad Game Group na starosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK