Japonský jen dnes dál sílil vůči dolaru a euru

28.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 28. března (ČTK) - Dolar a euro v dnešním devizovém obchodování oslabily vůči japonskému jenu, jemuž stále ještě pomáhají nákupy japonských vývozců před koncem čtvrtletí. Kurz evropské měny proti dolaru v kolísavých pohybech přechodně oslabil.

Dolar k japonské měně kolem 16:00 SELČ klesl o 0,1 procenta na 83,10 JPY. Euro k jenu oslabilo podobným tempem na 110,70 JPY.

Japonská měna od minulého týdne zpevňuje díky repatriacím zisků japonských firem, to však bude trvat zřejmě jen do konce čtvrtletí. Příští týden by tak jen mohl obnovit pokles, který v únoru spustilo další uvolnění již tak extrémně volné japonské měnové politiky.

Euro odpoledne k dolaru kleslo až na 1,3297 USD. Reagovalo na opatrná vyjádření šéfa německé centrální banky Jense Weidmanna, který řekl, že ekonomický vývoj v zemích eurozóny bude v příštích letech zřejmě rozdílný. Poté se kurz evropské měny vrátil na předešlou úroveň 1,3322 USD.

Dolar odpoledne mírně oslabily dílčí ekonomické údaje. Ty ukázaly, že nové zakázky na průmyslové zboží v USA rostly pomaleji, než se čekalo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK