Kvůli stavbě trati začaly v centru Plzně uzavírky, kolony nejsou

29.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 29. března (ČTK) - Kvůli stavbě železničního uzlu v Plzni začaly dnes v centru rozsáhlé uzavírky a objížďky. Doba průjezdu městem se prodloužila, ale kolony se zatím nikde netvoří. Prokopova ulice, která vede z centra Plzně do městských částí Slovany a Bory, bude uzavřena do 19. dubna a pak ještě mimo MHD do konce června. Po komunikaci pod viaduktem neprojedou ode dneška ani trolejbusy. Důvodem uzavírky 100 metrů silnice je demolice a rekonstrukce železničních mostů. ČTK to řekl hlavní inženýr stavby Martin Kraus ze SŽDC.

"Řidiči byli včas a rozsáhle informováni o uzavírkách a volí objízdné trasy. Ranní špička zatím žádné komplikace nezpůsobila. Jde ale o první den, a hodnocení tedy není objektivní," dodal.

Kolem Prokopovy ulice se kolony zatím netvoří. Krátkodobé fronty byly dopoledne v ulicích U Trati, Klatovská i most Milénia, který spojuje ulici U Prazdroje s Lobezskou třídou.

Objízdné trasy pro automobily nejsou vyznačené. Objížďky pro trolejbusové linky 10, 13 a 14 vedou kolem nádraží. "Po ulicích U Trati, Mikulášské, Sirkové a Americké," řekl Kraus. Všechny trolejbusy, které vyjíždějí z depa v Cukrovarské ulici kousek za uzavírkou, odbočují z Prokopovy ulice na most Milénia a kolem hlavního nádraží najíždějí na své trasy. "Nemáme zatím žádné problémy," řekl Václav Zikmund z dopravních podniků. Podle něj cestující dlouho nečekají. Doba cesty trolejbusem se ale kvůli objížďkám na všech třech linkách asi o deset minut prodloužila.

Modernizace železničního uzlu v Plzni, stavba za bezmála jednu miliardu korun, která začala počátkem měsíce a potrvá do září 2013, postupně uzavře ulice od Denisova nábřeží přes Jižní předměstí až po Vejprnickou ulici. Uzavírky se dotknou nejvíce Prokopovy, Vejprnické a Denisova nábřeží, protože se tam budou stavět a modernizovat mosty. "Většina staveb bude hotová už letos, na příští rok zbývá část mostů přes Prokopovu ulici a prodloužení podchodu z hlavního nádraží do Šumavské ulice," řekl Kraus.

Největší dopady na řidiče budou mít uzavírky v Prokopově ulici. Úplně je uzavřena do 19. dubna a 5. a 6. června. Částečné uzavírky, kdy bude ulicí jezdit jen MHD, budou od 20. dubna do 4. června a od 7. do 30. června.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK