Koruna dále rozšířila ztráty k euru i dolaru

29.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dopoledne dále rozšířila ztráty k oběma hlavním světovým měnám. Podle údajů serveru Patria Online byla koruna krátce po 11:00 slabší vůči euru o šest haléřů na 24,73 Kč/EUR a k dolaru o dva haléře na 18,58 Kč/USD.

 

Bankovní rada České národní banky dnes jedná o úrokových sazbách. "Předpokládáme, že opět zůstanou beze změny a že ani následný komentář nepřinese významnou změnu rétoriky. Měl by naznačit, že sazby zřejmě zůstanou stabilní i v dalších měsících. Celkově by tak jednání mělo být pro korunu neutrální," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Euro se k dolaru po středečním poklesu vrací nad 1,3300 USD/EUR a tím podle Vlka i na hladinu, kde se víceméně drží už od přelomu týdne, kdy výrazně posílilo. "Pokles německé nezaměstnanosti neznamená pro kurz významnou inspiraci, o něco důležitější by měla být týdenní data z amerického trhu práce a finální revize HDP. Tam se ale dají čekat už jen mírné úpravy. Vzhledem k tomu, že téma americké měnové politiky stále zůstává živé, představují riziko další komentáře zástupců Fedu (americké centrální banky), které jsou dnes večer na programu," doplnil Vlk.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK