Čtyři desítky českých vinařů získaly zlatou medaili v Bojnici

30.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 30. března (ČTK) - Čtyři desítky českých vinařů získaly zlatou medaili v tradiční březnové soutěži Víno Bojnice na Slovensku. Jejich víno uspělo v konkurenci 655 vzorků. Mezi nejúspěšnější české vinařské firmy se zařadily Vinné sklepy Lechovice, které měly v první desítce nejlepších vín dva vzorky. Vyplývá to z výsledků soutěže, které má ČTK k dispozici.

"Je to pro nás velký úspěch, máme celkem šest ocenění, dvě zlaté, jednu stříbrnou a tři bronzové medaile," uvedla dnes Hana Dvořáková z Vinných sklepů Lechovice.

Nositelé ocenění mají právo aplikovat nálepku medaile na láhev pro distribuci.

V celkovém pořadí získala firma ve 12. ročníku soutěže ze Znojemska páté místo za Sekt Lechovice Brut, šumivé víno ročníku 2010 a desáté místo za Cabernet Sauvignon, růžové ledové víno ročníku 2010, které vyhrálo také absolutní pořadí růžových vín.

Nejlepší hodnocení od degustátorů dostal z českých vín Cabernet Sauvignon výběr z hroznů 2011 Vinařství Maláník-Osička s.r.o. z Mikulčic na Hodonínsku. Vůbec nejvíce bodů měl v Bojnici slovenský Ryzlink rýnský ročník 2011 výběr z bobulí vinařství Janoušek. Soutěžila vinařství z ČR a Slovenska.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK