Ceny amerických akcií zůstaly bez větších změn

05.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. dubna (ČTK) - Ceny amerických akcií se dnes dopoledne výrazněji nezměnily navzdory příznivým údajům o vývoji trhu práce ve Spojených státech. Náladu na burze totiž zasáhly obavy ohledně finanční situace Španělska.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) se nejsledovanější Dow Jonesův index pohyboval kolem 13.075 bodů, tedy zhruba na své středeční závěrečné úrovni. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 0,1 procenta na 1400 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite posílil o 0,4 procenta na 3081 bodů.

Americké ministerstvo práce dnes oznámilo, že počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti v USA minulý týden klesl na čtyřleté minimum. Zpráva poradenské společnosti Challenger, Gray & Christmas navíc ukázala, že plány na propouštění zaměstnanců ve Spojených státech v březnu klesly na nejnižší úroveň za deset měsíců.

Slabý zájem o španělské dluhopisy na středeční aukci však zvýšil obavy investorů ohledně dluhové krize v eurozóně. "Hlavním příběhem dnes pravděpodobně i nadále bude stav vládních financí v Evropě. Trh bude pod tlakem minimálně do uzavření burz v Evropě, odpoledne pak může přijít růst," uvedl analytik Peter Jankovskis ze společnosti Oakbrook Investments.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK