Nezaměstnanost v Libereckém kraji v březnu klesla na 9,8 procenta

10.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Liberec 10. dubna (ČTK) - Nezaměstnanost v Libereckém kraji v březnu klesla o 0,2 procentního bodu na 9,8 procenta. Na konci měsíce bylo v regionu bez práce 22.955 lidí, kteří by mohli okamžitě nastoupit do nového zaměstnání. V únoru jich bylo o 465 více. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnilo ministerstvo práce a sociálních věcí. Lidí bez práce ubylo v celé zemi.

Míra nezaměstnanosti se v Libereckém kraji snížila ve všech okresech s výjimkou Jablonecka, kde zůstala na únorové hodnotě 8,6 procenta. I tak je to v regionu stále nejméně.

Nejvíce lidí bez práce, 11,7 procenta, je v okrese Česká Lípa. Před měsícem tam byla míra nezaměstnanosti o dvě desetiny procenta vyšší. Na Liberecku se snížila z 9,7 na 9,5 procenta, v okrese Semily z 9,8 na 9,6 procenta.

V České republice bylo na konci března bez práce celkem 525.180 lidí. Míra nezaměstnanosti se v zemi snížila o 0,3 procentního bodu na 8,9 procenta. Podle analytiků je důvodem začátek sezonních prací v zemědělství a ve stavebnictví.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK