Pražská burza dopoledne o třetinu procenta posílila

10.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Pražská burza dnes na rozdíl od většiny evropských trhů dopoledne odolávala výprodejům, hlavní index PX kolem 11:30 přidával 0,27 procenta na rovných 930 bodů. Index držely hlavně banky a energetika, vyplývá z průběžných výsledků burzy.

 

"Index PX po pěti dnech ztrát bojuje o zisky, když Evropa po velikonočních svátcích zažívá strmý propad po horších pátečních datech z amerického trhu práce," uvedl Pavol Mokoš z Patria Direct. Opačný směr indexu PX lze podle něj vysvětlit tím, že na pražské burze se v pátek na rozdíl od naprosté většiny ostatních trhů obchodovalo a ztratila 0,8 procenta.

V Praze se dnes dopoledne nejlépe dařilo Komerční bance, která přidávala bezmála dvě procenta na 3595 korun. Erste Bank byla proti pátku silnější o 0,6 procenta na 383,50 Kč.

Energetická skupina ČEZ si připisovala lehce přes procento a přiblížila se k 790 korunám, těžební NWR posílila o půl procenta na 127 korun.

S největšími ztrátami dnes do zkráceného obchodního týdne vstoupil developer Orco. O více než devět procent klesá po oznámení, že držitelé dluhopisů Orco Germany potvrdili postupnou směnu dluhu na akcie.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK