Akcie v USA pokračují v propadu, trh čeká na výsledky firem

10.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. dubna (ČTK) - Americké akcie pokračují v silném propadu, přestože začátek obchodování se vyvíjel slibně a hlavní indexy nepatrně zpevňovaly. Přední index S&P 500 ale stále drží klíčovou hranici technické podpory, což část investorů nutí současného poklesu využít k nákupům. Na trhu je ale znát větší nervozita, o kterou se mimo jiné postaraly problémy v eurozóně.

V poledne newyorského času (18:00 SELČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 12.782 bodů a proti předchozímu závěru ztrácel 1,1 procenta. Širší index S&P 500 odepisoval 1,3 procenta na 1365 bodů, zatímco index Nasdaq Composite klesl o 1,6 procenta na 2998 bodů. Po delší době se tak vrátil pod hranici 3000 bodů.

"Točíme se kolem nejnižších hodnot, na nichž jsme se ocitli po pátečním obchodování. Zdá se, že trh tyto hodnoty akceptuje, což vytváří podmínky k dalšímu prudkému růstu," myslí si šéf makléřské společnosti Alexander Trading Tom Alexander. "Pokud ale nejnižší hodnoty neudržíme, může to být i začátek většího propadu," dodal.

Investoři čekají na konec obchodování, kdy oficiálně začne nová výsledková sezona. Jako tradičně ji odstartuje producent hliníku Alcoa a podle toho, jaký nastíní výhled, bude zřejmě vypadat obchodování v dalších dnech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK