Koruna dopoledne lehce posílila k euru i dolaru

11.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne lehce posílila, v 10:30 si proti úternímu závěru k euru polepšila o dva haléře na 24,83 Kč/EUR. Vůči dolaru si připsala šest haléřů na 18,93 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

"Koruna nechala domácí události bez reakce včera i dnes, kdy vláda schválila dohodnutá rozpočtová opatření," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Českou měnu podle některých analytiků mnohem víc než domácí politické události ovlivňuje strach investorů z vývoje globální ekonomiky. Jiní ovšem úterní oslabení koruny, které šlo proti relativně příznivým číslům z domácí ekonomiky, přičítali právě nervozitě kvůli jednáním o osudu české vlády.

Podle Martina Prokopa ze společnosti Next Finance bude dnes česká měna postrádat informace z domácí ekonomiky. "Nálada na trzích není příliš optimistická. Trhy mají strach především z rostoucích výnosů státních dluhopisů předlužených zemí eurozóny. To je důvod pro oslabení koruny," dodal.

Kurz eura vůči dolaru dopoledne podle Vlka krátkodobě podpořilo to, že výnosy španělských či italských dluhopisů oproti úterku mírně klesly. "Euro korigovalo ztráty, ale od 1,3100 USD/EUR se neodpoutalo," podotkl.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK