Skupina CPI koupila za 850 mil. Kč další síť tuzemských obchodů

13.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. dubna (ČTK) - Realitní skupina CPI koupila za 850 milionů korun 11 tuzemských supermarketů a dalších maloobchodních nemovitostí. V získaných budovách prodávají například řetězce Billa nebo Penny Market. Prodávajícím byla společnost VT Holding. CPI to dnes oznámila v tiskové zprávě.

"CPI Group byla spoluvlastníkem společnosti VT Holding, a.s. už dva roky a aktivně se na provozu i správě uvedených nemovitostí podílela. Odkoupením zbývajícího 50procentního podílu společnosti jsme se stali jedinými vlastníky jejího retailového portfolia," uvedl ředitel akvizic skupiny CPI Martin Němeček.

CPI aktuálně vlastní v Česku a na Slovensku 500.000 metrů čtverečních maloobchodních ploch. Jde o o pestrou skladbu obchodů zahrnující například supermarkety i prodejny pro kutily. V portfoliu CPI jsou také obchodní centra v Mladé Boleslavi, Teplicích a Jihlavě.

CPI miliardáře Radovana Vítka patří k největším realitním investorům v Česku. Firma vlastní 12.600 nájemních bytů, a je tak po společnosti RPG Byty druhým největším vlastníkem nájemních bytů v zemi. Společnost vlastní a spravuje také kolem 200.000 čtverečních metrů kanceláří a 18 hotelů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK