Softwarový gigant SAP zvýšil čtvrtletní zisk, potvrdil výhled

13.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 13. dubna (ČTK) - Německá společnost SAP, která je největším výrobcem podnikatelského softwaru na světě, zvýšila v prvním čtvrtletí provozní zisk o sedm procent na 834 milionů eur (přes 20 miliard Kč). Oznámila to dnes firma. Potvrdila, že počítá s nárůstem zisku také v celém letošním roce.

Čtvrtletní tržby společnosti stouply o deset procent na 3,36 miliardy eur. "Zákazníci nadále považují SAP za důvěryhodného inovátora na trhu s podnikatelskými aplikacemi. Zaznamenali jsme silný růst v Asii a Tichomoří, Latinské Americe a Německu," uvedli spoluředitelé podniku Bill McDermott a Jim Hagemann Snabe. "Věříme, že budeme mít silné druhé čtvrtletí, a potvrzujeme celoroční výhled," dodali.

Společnost předpokládá, že její provozní zisk se bude v letošním roce pohybovat od 5,05 do 5,25 miliardy eur. V loňském roce provozní zisk stoupl o 18 procent na rekordních 4,71 miliardy eur.

SAP poskytuje aplikace a služby více než 109.000 zákazníků. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala přibližně 900 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK