Realitní Central Group loni zvýšil zisk, rekord ale nepřekonal

16.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. dubna (ČTK) - Stavitel bytů Central Group loni zvýšil hrubý zisk o 250 procent na 410 milionů korun. Předběžná čísla dnes zveřejnila firma. Konečná čísla developer zveřejní v červnu. Dnes oznámený výsledek je ale stále výrazně menší, než kolik firma vydělávala v dobách stavebního boomu.

Společnosti loni rostly o třetinu také prodeje, oznámil již dříve developer. Přesto hospodářský výsledek z loňského roku ale nepřekonal zisk z let 2008 a 2009, kdy Central Group ještě profitoval z bouřlivého rozvoje bytové výstavby předchozích let. V roce 2009 měla společnost zisk před zdaněním kolem 718 milionů korun, o rok dřív vydělala ještě o něco víc.

Jméno společnosti Central Group se již více než rok skloňuje také v souvislosti s kauzou údajných daňových úniků bývalého výkonného ředitele firmy Aleše Novotného a dalších tří lidí. V letech 2004 až 2010 muži podle žalobců úmyslně vkládali do účetnictví firmy falešné faktury a připravili stát skoro o 177 milionů korun.

Central Group je jedním z lídrů tuzemského bytového trhu, staví hlavně v Praze a okolí. Největší konkurencí firmy jsou společnosti Finep, Ekospol a Skanska.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK