Čtvrtletní zisk banky Goldman Sachs klesl o 23 procent

17.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. dubna (ČTK) - Americké bance Goldman Sachs Group Inc. klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk o 23 procent na 2,1 miliardy USD (39,7 miliardy Kč). Výsledky však byly lepší, než čekali analytici díky snižování nákladů a lepším výsledkům divize investičního bankovnictví a obchodování. Banka rovně v prohlášení oznámila, že zvýší čtvrtletní dividendu.

Zisk na akcii činil 3,92 dolaru. Analytici dotazovaní agenturou Thomson Reuters očekávali zisk jen 3,55 dolaru na akcii. Příjmy se snížily o 16 procent na téměř deset miliard USD, ve srovnání s předchozím čtvrtletí však byly vyšší.

Příjmy klesly u téměř všech aktivit firmy. Výrazně vzrostly u finančního poradenství, a to o 37 procent. V divizi investičního bankovnictví klesly o devět procent na 1,15 miliardy USD a v divizi služeb institucionálním klientům se snížily o 14 procent na 5,7 miliardy USD.

Provozní výdaje meziročně klesly o 14 procent a počet zaměstnanců se snížil o osm procent na 32.400. Banka rovněž oznámila, že zvýší čtvrtletní dividendu na 46 centů za akcii z 35 centů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK