Soud poslal do konkurzu dceřinou firmu ECM pro Čínu

17.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. dubna (ČTK) - Městský soud v Praze dnes poslal do konkurzu společnost ECM China Investments, dceřinou firmu developerské firmy ECM Real Estate Investments (ECM). ČTK to zjistila z insolvenčního rejstříku. Dceřiná společnost dluží České exportní bance 242,3 milionu korun.

Celkové závazky ECM China Investments činí 244,2 milionu korun. Kromě exportní banky dluží firma ještě 1,8 milionu korun mateřské ECM. Hodnota majetku firmy činí 32,6 milionu korun.

ECM drží aktuálně prostřednictvím dceřiné firmy se sídlem v Hongkongu podíl v nákupním centru ECMall v Pekingu. Spoluvlastníkem je čínská společnost Nordevo. Aktuálně jde o jednu z nejlukrativnějších nemovitostí zadlužené ECM. Insolvenčnímu řízení už ale firma čelí také v Hongkongu.

ECM se nachází v úpadku od loňského roku. Soud dal nedávno firmě šanci na reorganizaci. Věřitelé přihlásili v insolvenčním řízení s ECM pohledávky za 9,5 miliardy korun. Insolvenční správce Ivo Hala z toho ale uznal jen pohledávky za 2,2 miliardy korun.

V Česku je ECM známá hlavně výstavbou výškových budov v Praze na Pankráci. Hlavním akcionářem firmy je podle posledních dostupných údajů zakladatel společnosti Milan Janků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK