Koruna dopoledne stagnovala k euru, k dolaru mírně oslabila

18.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne stagnovala vůči euru, k dolaru míně oslabila. Na aktuální události v české politice podle analytiků nereagovala. Kolem 10:30 proti úterku k euru ztratila haléř na 24,78 Kč/EUR a k dolaru si pohoršila o pět haléřů na 18,90 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

 

"U koruny jsou změny jen malé, podobně jako v úterý, kdy se jí příliš nedařilo těžit z optimismu ve světě. Žádná domácí data na programu nejsou, politické zprávy jsou pro korunu neutrální," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Polský zlotý i maďarský forint dopoledne lehce ztrácely. V Polsku vyjde mzdová statistika, která by mohla být zajímavým příspěvkem do diskuse o sazbách. Toto téma však na zlotý příliš velký vliv nemá, míní Vlk.

Podle Martina Prokopa z Next Finance by dnes koruna měla stagnovat až mírně posilovat. "Na české politické scéně to opět vře. Korunu to ale nechá bez povšimnutí," dodal. Zároveň poznamenal, že z většího nadhledu lze hovořit o stagnaci koruny. V následujícím měsíci oslabí zpět k hladině 25,20 Kč/EUR.

Euro vůči dolaru v úterý posilovalo, všeobecně příznivou náladu vůči riziku podle Vlka podpořilo několik pozitivních zpráv. Zisky však nebyly příliš výrazné a dnes o euro přichází. Kolem 10:30 se obchodovalo na 1,3113 USD/EUR.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK