Banka Morgan Stanley ve čtvrtletí vykázala ztrátu 103 milionů USD

19.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. dubna (ČTK) - Americká banka Morgan Stanley se v prvním čtvrtletí letošního roku propadla do ztráty 103 milionů USD (téměř dvě miliardy Kč) ve srovnání se ziskem 752 milionů USD ve stejném období loni. Důvodem byly mimořádné účetní náklady související se zvýšením nákladů na dluh banky. Bez těchto položek se zisk banky podle jejího prohlášení zvýšil a překonal odhady analytiků.

Bez mimořádných účetních nákladů zisk stoupl na 1,3 miliardy USD z 866 milionů USD. Zisk na akcii činil 71 centů a vysoko tak překonal odhady analytiků dotazovaných agenturou FactSet, kteří čekali zisk jen 44 centů na akcii.

Příjmy včetně mimořádných položek se snížily o 9,2 procenta na 6,9 miliardy USD. Banka musela účetně snížit příjmy o dvě miliardy USD kvůli zvýšeným nákladům na dluh. Protože banka by teoreticky musela koupit svůj dluh zpět za vyšší cenu, účetní pravidla jí nařizují tyto ztráty zaúčtovat. Bez těchto nákladů by příjmy banky stouply o 14 procent na 8,9 miliardy USD a překonaly odhady analytiků, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK