Kancelářská budova v Praze 10 změnila majitele za půl miliardy Kč

24.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Realitní fond Endurance, spravovaný developerskou společností Orco, prodal kancelářskou budovu 4D Kodaňská Office Center v Praze 10 společnosti Daramis Group. Cena obchodu je zhruba 20 milionů eur, tedy asi 500 milionů korun. Oznámila to dnes realitní poradenská společnost Jones Lang LaSalle, která se na transakci podílela.

"Jedná se o významnou transakci na českém realitním trhu, která ukazuje na chuť obchodovat s nemovitostmi třídy B, jež mají zajištěné bankovní financování," uvedl vedoucí investičního oddělení pražské pobočky Jones Lang LaSalle

Kancelářská budova se nachází na křižovatce ulic Kodaňská a Kavkazská. Vznikla v 70. letech minulého století, v minulých letech prošla rozsáhlou rekonstrukcí. K pronájmu nabízí kolem 26.000 metrů čtverečních kanceláří. Mezi nájemce patří například Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR, společnosti Gopas, Elanor či Nikon.

Prodej kancelářské budovy v Praze 10 se uskutečnil na konci března. Na pražském trhu je to v prvním čtvrtletí na trhu podnikatelských nemovitostí jediná transakce. V příštích čtvrtletích odborníci očekávají oživení trhu, jeho objem ale pravděpodobně nepřekročí úroveň obchodů roku 2011. Loni v Praze vyměnily majitele komerční nemovitosti zhruba za dvě miliardy eur, tedy asi za 50 miliard korun.

Apetit na další budovy neskrývá ani Daramis Group. "Vlastníme řadu nemovitostí, se kterými budeme dále pracovat. Zároveň sledujeme pražský trh a jsme připraveni nakoupit další budovy či pozemky," sdělil ředitel Daramis Group Yariv Ronen. Daramis Group koupila už loni v Praze 6 komplex kanceláří a skladů s názvem Šárka Business Park.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK