Koruna dopoledne stagnuje k euru a posiluje k dolaru

24.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dopoledne stagnuje k euru a posiluje vůči dolaru. V 10:30 se proti pondělku obchodovala vůči euru o haléř silnější na 25,03 Kč/EUR a k dolaru si polepšila o sedm haléřů na 19 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Podle Tomáše Vlka přináší začátek dnešního dne korekci pondělního výprodeje rizika. Evropské akcie a eurodolar se pomalu zvedají, mírné zisky si tak připisují i středoevropské měny.

O dalším pokračování české vlády má v pátek rozhodnout hlasování o důvěře. "Šance na získání dostatečné podpory, zdá se, roste a s tím se zmenšuje riziko předčasných voleb," uvedl Vlk. Podle Vladimíra Pikory z Next Finance to však korunu výrazně neovlivní.

Dolar kolem 10:30 oslabil na 1,3177 USD/EUR. V Evropě jsou dnes na programu aukce španělských pokladničních poukázek, italských středně dlouhých dluhopisů a sledované asi budou i aukce nizozemských dluhopisů v souvislosti s pádem vlády, míní Vlk. Dodal, že odpoledne vyjde v zámoří spotřebitelská důvěra, od které se čeká mírné zhoršení, a data z realitního trhu. Podle Pikory by nové statistiky měly nahrát dolaru.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK