Cetelem letos půjčil 2,3 mld. Kč, meziročně o tři procenta více

24.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Společnost Cetelem ČR v prvním čtvrtletí 2012 financovala nákupy za 2,3 miliardy Kč, což je o tři procenta více než ve stejném období loni. Novinářům to dnes řekl generální ředitel Cetelemu Václav Horák s tím, že za pozitivním trendem bylo zejména financování automobilů. Cetelem patří mezi přední nebankovní poskytovatele spotřebních úvěrů v Česku.

V letošním roce má podle Horáka vliv na chování domácností a poskytování úvěrů dluhová krize v západní Evropě. Lidé prý odkládají zbytné nákupy a nejsou ochotni jít do velkých investic.

Cetelem loni poskytl úvěry za 9,74 miliardy korun, což bylo o šest procent více než v roce 2010. Největší nárůst zájmu zaznamenaly osobní půjčky a úvěry na nákup aut a motocyklů.

Cetelem ČR se orientuje na poskytování úvěrových služeb, v Česku působí od roku 1997. Je dceřinou společností francouzské banky BNP Paribas Personal Finance, která patří k vedoucím evropským společnostem na trhu finančních služeb a působí ve více než 30 zemích po celém světě. BNP Paribas Personal Finance je součástí finanční skupiny BNP Paribas.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK