Američtí výrobci autodílů plánují expanzi v Rusku

24.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Američtí výrobci autodílů chystají investice v Rusku. Na tamním trhu chtějí expandovat dřív, než se Rusko oficiálně stane členem Světové obchodní organizace (WTO). To má být letos v létě. V Rusku je do konce týdne delegace, kterou vede zástupkyně amerického ministerstva obchodu Michelle O'Neillová, s kterou přijeli zástupci 13 amerických firem z odvětví výroby autodílů.

 

Až se Rusko stane členem WTO, bude muset postupně zredukovat dovozní cla u zahraničního zboží, včetně autodílů. Rusko je obecně považováno za lukrativní trh a předpokládá se, že prodej automobilů se tam bude i nadále zvyšovat mnohem rychleji, než ve většině vyspělých zemí.

Americká delegace se v Rusku setkává s potenciálními partnery a vládními činiteli. O'Neillová poznamenala, že vývoz autodílů z USA do Ruska loni vzrostl o 98 procent a předpokládá se, že letošní růst dosáhne asi 90 procent.

O'Neillová podle agentury AP řekla, že americké firmy vidí v Rusku stále ještě možnost na tamním trhu expandovat. Investovat se tam prý dá i dříve, než klesnou dovozní cla.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK