Vláda se seznámí s pokladním plněním státního rozpočtu za 1.Q

25.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. dubna (ČTK) - Zprávou ministerstva financí o vývoji státního rozpočtu za první čtvrtletí se dnes bude zabývat vláda. Ke konci března hospodařil stát se schodkem 22,7 miliardy korun. Loni v březnu činil schodek rozpočtu 25,2 miliardy korun.

Informace ministerstva dále obsahují komentář o řízení státního dluhu, situační zprávu státní pokladny a informaci o plnění cíle stanoveného v Konvergenčním programu pro rok 2011. Vláda od MF obdrží i informace o stavu pohledávek České republiky v zahraničí a o výsledcích dosažených při jejich správě a likvidaci v loňském roce.

Vláda dnes projedná i materiál, který stanovuje letošní úkoly pro ředitele Pozemkového fondu České republiky (PF) Radima Ziku. Fond v závěru letošního roku skončí a sloučí se s pozemkovými úřady. Jedním z úkolů je informační kampaň, která má urychlit dokončení restitucí.

Na programu dnešního jednání vlády je také strategie pro oblast kybernetické bezpečnosti země na roky 2011 až 2015 či návrh na sjednání dohody mezi vládami ČR a Kajmanských ostrovů o výměně informací v daňových záležitostech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK