Kurz dolaru se před koncem zasedání Fedu příliš nemění

25.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 25. dubna (ČTK) - Kurz dolaru dnes odpoledne zůstává na téměř stejné úrovni jako předchozí den. Obchodníci čekají na výsledky zasedání měnového výboru centrální banky USD (Fed). Během dne však euro k dolaru stouplo až na nejvyšší hodnotu za tři týdny díky poklesu výnosu obligací některých problémových zemí eurozóny.

Euro vůči dolaru odpoledne oslabilo o 0,03 procenta na 1,3191 USD, když během dne stouplo až na 1,3235 USD. K jenu kleslo o 0,01 procenta na 107,28 JPY. Dolar vůči jenu mírně vzrostl o 0,02 procenta na 81,33 JPY.

Trh se nyní podle analytiků soustředí hlavně na změny v prohlášení Fedu, který má rovněž aktualizovat svůj výhled inflace, zaměstnanosti a růstu. Obchodníci očekávají, že by Fed po posledních slabých údajích o vývoji nezaměstnanosti mohl pozměnit svůj záměr, který počítá s tím, že úrokové sazby zůstanou téměř na nule až do konce roku 2014, a případně přijít s dalším uvolňováním měnové politiky. Pokud bude výhled Fedu optimističtější a sníží se naděje na další stimulační opatření, mohl by dolar dále růst.

Dolar posílil vůči britské libře. Důvodem byla zpráva o nečekaném poklesu britské ekonomiky, která se v prvním čtvrtletí propadla do recese.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK