Aerolinie US Airways a Delta kvůli drahému palivu ve ztrátě

25.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Chicago 25. dubna (ČTK) - Americké aerolinie US Airways a Delta Air Lines vykázaly v prvním čtvrtletí provozní ztrátu. Mohl za to růst nákladů na pohonné hmoty. Po započtení mimořádných položek však obě firmy hospodařily se ziskem a dodaly, že poptávka před hlavní letní turistickou sezonou je silná.

US Airways vykázaly ztrátu 22 milionů USD (412,4 milionu Kč), tedy 13 centů na akcii, což bylo o něco méně, než čekali analytici. Po započtení mimořádných položek, hlavně zisku z prodeje práv na přistání a odlet na letištích v New Yorku a Washingtonu, však hospodařily se ziskem 48 milionů USD po ztrátě 114 milionů USD loni. Příjmy stouply o deset procent na 3,3 miliardy USD.

Ztráta Delta Air Lines činila 39 milionů USD, tedy pět centů na akcii, což bylo v souladu s očekáváním. První čtvrtletí je obvykle nejslabším obdobím roku pro Deltu. Včetně mimořádných položek Delta hospodařila s čistým ziskem 124 milionů USD po loňské ztrátě 318 milionů USD. Příjmy se zvýšily o devět procent na 8,41 miliardy USD, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK