Koruna dopoledne dále posílila k dolaru a mírně i vůči euru

26.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. dubna (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne dále zpevnila vůči americké měně a lehce i k evropské. Podle údajů serveru Patria Online byla koruna v 11:00 proti středečnímu závěru silnější k euru o čtyři haléře na 24,77 Kč/EUR, k dolaru si polepšila o 16 haléřů na 18,66 Kč/USD.

"Měny v našem regionu registrují jen nevýrazné změny. Forint lehce rozšiřuje své středeční zisky, avšak koruna je víceméně na svém," uvedl Tomáš Vlk z Patria Finance.

U rizikovějších aktiv, ke kterým se středoevropské měny obvykle počítají, se podle Vlka příznivě projevily středeční závěry schůzky měnového výboru americké centrální banky (Fed). "Kombinace lepšího výhledu a ochoty ekonomiku případně podržet našla pozitivní odezvu u rizikovějších aktiv," uvedl.

Euro dnes dopoledne udrželo zisky vůči dolaru a roste nad 1,3250 USD/EUR. Pozornost investorů se nyní podle Vlka bude přesouvat na páteční rychlý odhad vývoje hrubého domácího produktu USA za první čtvrtletí. "V plném proudu je také firemní výsledková sezona, přičemž dnešní čísla evropských společností jsou zatím dobrá," doplnil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK