Radu ČRo povede v následujících dvou letech Tomáš Ratiborský

26.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. dubna (ČTK) - Radu Českého rozhlasu povede v následujících dvou letech Tomáš Ratiborský. Radní ho do funkce předsedy zvolili na své dnešní schůzi. Ratiborský byl od konce března dočasným předsedou rady. Předchozí řádné předsedkyni Daně Jaklové členství v radě podobně jako radnímu Petru Šafaříkovi vypršelo v půlce března.

Ratiborský byl dnes jediným kandidátem navrženým na předsedu, hlasovalo pro něj šest ze sedmi hlasujících radních, jeden byl proti. Před svým zvolením do funkce dočasného předsedy koncem března byl Ratiborský místopředsedou rady a tiskovým mluvčím. Obě tyto fuknce nyní získal Michal Stehlík. Dalším místopředsedou byl zvolen Bohuš Zoubek.

Na doplnění dvou uvolněných míst v radě navrhují společenské, kulturní, vědecké a další organizace celkem 13 lidí. Jména kandidátů v březnu zveřejnil volební výbor Poslanecké sněmovny. Mezi kandidáty je například Petr Matoulek, který se v minulosti neúspěšně ucházel o post generálního ředitele ČRo. Šafařík se o členství v radě uchází znovu, Jaklová už nekandiduje.

mjr mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK