Komerční banka vyplatí z loňského zisku dividendu 160 Kč na akcii

26.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Komerční banka vyplatí z loňského zisku dividendu 160 korun na jednu akcii před zdaněním, což je o 110 korun méně než před rokem. Na dividendy by mělo celkem putovat 6,08 miliardy korun. Schválila to dnes valná hromada Komerční banky, oznámila banka v tiskové zprávě. Akcie banky se obchodují na pražské burze.

 

Nárok na dividendu bude mít akcionář, který byl majitelem akcií KB k 19. dubnu, dividenda bude splatná k 28. květnu.

Valná hromada rozhodla, že část zisku za rok 2011 určená na dividendu připadající na vlastní akcie v držení Komerční banky a v držení jí ovládaných společností bude převedena na účet nerozděleného zisku minulých let.

Valná hromada rovněž zvolila na nové funkční období členem dozorčí rady Bořivoje Kačenu. Akcionáři dále určili externího auditora pro rok 2012, kterým zůstala společnost Ernst & Young Audit.

Komerční banka patří k největším bankovním skupinám v tuzemsku. Loni vykázala konsolidovaný čistý zisk 9,5 miliardy korun, což byl meziroční pokles o 28,9 procenta způsobený jednorázovým znehodnocením řeckých dluhopisů v držení banky. Hlavním majitelem Komerční banky je francouzská Société Générale s podílem 60,4 procenta.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK