Euro díky Fedu posílilo na třítýdenní maximum vůči dolaru

26.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 26. dubna (ČTK) - Euro v dnešním rozkolísaném obchodování vůči dolaru posílilo na další třítýdenní minimum vůči dolaru. Americkou měnu dál oslabuje závazek centrální banky USA zachovat nízké úroky. Euro dočasně sklouzlo pod vlivem nepříznivých zpráv, později jej ale podpořily údaje z amerického realitního trhu.

Euro kolem 17. hodiny SELČ posílilo k dolaru o 0,2 procenta na 1,3245 USD a během dne se pohybovalo mezi 1,3197 a maximem 1,3263 USD. Americká měna vůči jenu klesla na 80,80 JPY ze středečního závěru 81,30 JPY.

Centrální banka USA (Fed) ve středu potvrdila, že úrokové sazby se chystá zvýšit nejdříve koncem roku 2014. Její šéf Ben Bernanke pak ujistil trhy, že pokud to bude nutné, podnikne Fed další kroky k podpoře ekonomiky.

Euro během dne dočasně oslabovaly údaje o zhoršení podnikatelského klimatu v eurozóně a slabém poklesu počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA. Později ale náladu investorů povzbudily údaje o zvýšení počtu smluv na nákupy starších domů na americkém trhu na téměř dvouleté maximum. Zpráva posílila rizikovější aktiva jako euro a akcie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK