Zisk NYSE Euronext výrazně klesl, z části kvůli odvolané fúzi

30.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York/Paříž 30. dubna (ČTK) - Transatlantický provozovatel akciových trhů NYSE Euronext vytvořil v prvním čtvrtletí zisk 121 milionů dolarů (asi 2,3 miliardy Kč), což je meziroční propad asi o 32 procent. Na vině jsou podle managementu nižší příjmy z obchodních transakcí kvůli těžší situaci na trhu a částečně také výdaje, které měl podnik s odvolanou fúzí s Deutsche Börse.

"Výsledky za první čtvrtletí odrážejí náročné provozní prostředí, které se přeneslo do roku 2012 a které bude i v nebližším období zdrojem potíží," řekl ke čtvrtletním výsledkům výkonný ředitel Duncan Niederauer. Tržby ve čtvrtletí klesly o 17 procent na 952 milionů dolarů (zhruba 17,9 miliardy Kč).

Divize obchodování s deriváty byla horší situací na trzích zasažena nejvíce. Obchodní aktivita na burze liffe totiž klesla o 28 procent a příjmy z obchodování s deriváty za celou skupinu klesly o čtvrtinu na 176 milionů dolarů (asi 3,3 miliardy Kč).

Příjmy z obchodování s akciemi a z nových úpisů klesly o sedm procent na 304 milionů dolarů (asi 5,7 miliardy Kč), zatímco v menší technologické a datové součásti o čtyři procenta vzrostly a dosáhly 121 milionů eur (kolem 2,3 miliardy Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK