Koruna dopoledne zpevnila na 24,80 Kč/EUR, k dolaru stagnovala

30.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne zpevnila vůči euru, k dolaru stagnovala. Kolem 11:15 si k euru proti pátku polepšila o čtyři haléře na 24,80 Kč/EUR. Vůči dolaru stagnovala na 18,74 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

 

Aktivita na světových trzích je dnes velmi klidná díky úternímu svátku. Platí to i pro obchodování na měnovém páru koruna/euro. České měně se dnes proti euru dařilo, uvedl Marek Dřímal z Komerční banky.

Dodal, že ani ostatní regionální měny nezažívají příliš divoké obchodování. Maďarský forint je silnější o půl procenta, polský zlotý je téměř beze změn.

Podle Vladimíra Pikory z Next Finance dnes bude koruna postrádat zprávy z domova. "Teoreticky by mohli někteří hráči se zpožděním reagovat nákupem koruny na zprávu, že vláda přežila. Na druhou stranu zprávy ze světa jsou tak pesimistické, že by to nebylo moc racionální," míní Pikora.

Euro se kolem 11:15 obchodovalo na 1,3233 USD/EUR, stálo tak mírně pod svým téměř měsíčním maximem 1,325 USD/EUR. Ráno zveřejněná data pro španělské hospodářství ukázala na druhý mezičtvrtletní propad HDP o 0,3 procenta po sobě. Španělsko se tak oficiálně propadlo do recese, podotkl Dřímal.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK